Är en fyrhjuling en motorcykel?

När du kör en motorcykel är det viktigt att du har rätt kläder och utrustning. Men för många som bor på landsbygden är motorcykeln kanske inte det mest praktiska fordonet. Att skaffa en fyrhjuling eller ATV kan vara en bättre investering, Men är en fyrhjuling en motorcykel eller en traktor?

Fyrhjuling som motorcykel

En fyrhjuling är ett motorfordon som kan registreras som motorcykel, terrängskoter, motorredskap, moped eller traktor. När en fyrhjuling registrerats som Quad eller motorcykel kan den köras me B-kort. Det är tillåtet att ha en passagerare om det finns plats och hjälm måste alltid användas. Givetvis måste en fyrhjuling som är registrerad som motorcykel ha trafikförsäkring för att kunna köras på allmän väg. Även om din fyrhjuling är registrerad som terrängfordon, traktor B eller moped måste du alltid ha hjälm.

Bra fordon för lantbruk och terräng

ATV eller fyrhjulingar är mycket bra och användbara fordon för lantbruk. När det gäller terrängfordon kan det finnas bättre och säkrare alternativ än en fyrhjuling. En fyrhjuling är ett mycket bra och lätt fordon för gårdar som behöver ta sig ut på ägorna för exempelvis utfodring av djur eller för att laga eller bygga stängsel. Blinto är en auktoriserad nätauktion där bra lantbruksmaskiner och fyrhjulingar säljs till bra pris. Här har du möjlighet att inte bara köp en ATV men även tillbehör såsom en släpvagn. Givetvis säljs även traktorer från kända märken såsom McCormic och John Deere. Du kan också hitta olika lantbruksmaskiner såsom storbalspress, rundbalspress, växelplog, harv, skördetröska och mycket mer. När du är ute efter lantbruksmaskiner eller motorfordon för landsbygden är Blinto bästa valet. Det är både enkelt och tryggt att handla via Blinto nätauktion och efter det att du skapat ett konto kan du börja lägga bud.

Risker med en fyrhjuling

Det finns givetvis regler som du behöver ha koll på när du köper en fyrhjuling. Vad som är fantastisk med just detta fordon är att den kan registreras till den typ av fordon som du faktiskt kommer att använda den till. En ATV kan vara ett bra och praktiskt hjälpmedel i både skogs- och jordbruk eller ett fartfyllt motorfordon för nöjesåkning. Intresset för fyrhjulingar har ökat på senare tid men det innebär inte att detta är ett riskfritt fordon. Många tragiska olyckor har skett med fyrhjulingar och de flesta beror på att föraren underskattat farorna med detta mycket motorstarka fordon.

Annorlunda köregenskaper

Köregenskaperna hos en fyrhjuling är annorlunda i jämförelse med en bil. En olycka händer lätt om du kör för fort eller oansvarigt. En fyrhjuling har ingen störtbåge att skydda dig med så det gäller att köra i rätt hastighet beroende på vilken terräng du kör i. Tyvärr har dödsolyckor och antalet skadade ökat under senare år och sorgligt nog är många av de skadade barn. Förutom alkoholrelaterade olyckor omkommer många på grund av vältningsolyckor. Många har omkommit på grund av att de kört genom isen. När du kör en ATV gäller det att köra ansvarsfullt och om barn kör en fyrhjuling är det viktigt att du som förälder lär barnet att framföra detta kraftfulla fordon på ett säkert sätt. Var också beredd på att en fyrhjuling kan få motorproblem eller liknande när du är ute i naturen. Det är en god idé att ha de viktigaste verktygen med dig eller åtminstone en mobiltelefon så att du kan ringa efter hjälp.

Leave a Comment

mts_howto