Utrustning på en motorcykeltur

Alla som älskar att åka motorcykel planerar sannolikt redan nu för en längre resa med hojen till sommaren. Något som är viktigt att planera inför en sådan resa, förutom rutten, är vilken utrustning och packning man måste ha med sig. Att packa en motorcykel är inte allt lätt, eftersom man har begränsat med utrymme, men i den mån de får plats bör man ta med sig sakerna som nämns nedan.

Något som verkligen kan förstöra en motorcykelsemester är till exempel att man får problem med motorcykeln på något sätt. Därför bör man ha med sig några grundläggande saker för att kunna åtgärda sådana problem, som en pump (om man får för lite luft i däcken), ett kit för att tillfälligt laga punkteringar och ett par startkablar om man får problem med batteriet eller strömmen.

motorcycle-415898_960_720Självklart är det också en bra idé att ta med sig ”utrustning” för att åtgärda problem som skulle kunna uppstå med en själv, det vill säga mediciner mot till exempel diarré eller huvudvärk. Om man hålla sig själv och motorcykeln i bra skick kommer eventuella andra problem som uppstår på resan att kännas lätta att lösa.

Något som man däremot inte vill behöva ta med sig på sin motorcykeltur är sina glasögon, om man bär glasögon. Man kan visserligen behöva ha med dem om man vill använda dem när man väl har parkerat motorcykeln för dagen, men under körning är det högst opraktiskt, eftersom det inte går att bära glasögon under motorcykelhjälmen. En viktig del av utrustningen för den som bör glasögon är därför linser. Det går idag snabbt och enkelt att beställa linser online, och man kan dessutom få dem ganska billigt om man ser till att använda sig av sidor som Blackfriday.se, där man ibland kan hitta en rabattkod på Lensway eller andra återförsäljare av linser. Sedan är det bara att ge sig ut på vägarna med perfekt syn och all utrustning man behöver.

Leave a Comment

mts_howto