Motorcykelställ och säkerheten

Att åka motorcykel är en sysselsättning som engagerar många svenskar. I vårt avlånga land finns det goda förutsättningar för att susa omkring på landsvägarna och känna frihetskänslan som bara en motorcykeltur kan framkalla. Samtidigt är också motorcyklande förenta med risker. Även en liten krock eller olycka kan leda till stora skador om det inte finns rätt säkerhetsutrustning. Ett sätt att skydda sig mot skador och försöka göra riskerna för allvarliga olyckor så små som möjligt är att välja rätt MC-ställ. På så sätt ser du till att vara maximalt förberedd om något skulle inträffa.

Ett MC-ställ skyddar inte mot alla typer av olyckor, men det kan åtminstone göra inverkan mindre. En del av MC-stället som har bevisats Girl hugging a guy on the motorbike.vara viktiga i fråga om skydd mot skador är handskarna. Vissa studier har visat att ett par bra MC-handskar minskar risken för svåra skador i handen med nästan 50 %. Dessutom gör handskarna det lättare att manövrera styret. När du investerar i ett par bra handskar gör du alltså dig själv en tjänst eftersom händerna ofta får ta mycket stryk vid en olycka. Det finns många handskar i skinn och andra stryktåliga material som fungerar utmärkt för motorcykelkörning.

Även kroppen behöver förstås utrustas med rätt typ av utrustning. Här finns det flera olika varianter som du kan välja på beroende på dina preferenser. En helkroppsdräkt kan tyckas vara krånglig att få på sig, men du kommer att tacka dig själv om du väl råkar ut för en olycka. Då är det nämligen helkroppsdräkten som ger dig bäst skydd och som framför allt skyddar dig mot skrapsår. Dessutom har de i regel förstärkta skydd vid knä och armbågar för att ytterligare minska risken för allvarliga skador. Du kan aldrig vara helt utan risk när du åker motorcykel, men ett bra MC-ställ ser till att du gör vad du kan.

Du kan också välja material för att få det som passar dig bäst. MC-ställ finns i både skinn och tyg, och säkerheten kan variera beroende på vilken prisklass du lägger dig i. Se till att välja ett ställ som du känner dig bekväm i för att undvika att kläderna hamnar längst ned i garderoben.

Leave a Comment

mts_howto