Praktisk förvaring av MC-tillbehör

Rätt utrustning när du kör motorcykel är viktigt för att garantera din säkerhet på vägarna. Beroende på hur mycket motorcykel du åker varierar förmodligen även storleken på din mc-garderob. Oavsett om du har många eller få mc-plagg bör du se till att förvara dem på ett sätt som är praktiskt och smidigt. I den här artikeln tipsar vi dig om hur du förvarar mc-tillbehör och kläder på ett praktiskt sätt. Nyfiken? Häng med så berättar vi mer!

Utnyttja garaget

Bor du i hus med garage? Då är det ett utmärkt tillfälle att skapa en särskild plats för allt som hör till ditt motorcykelintresse. När det gäller motorcykelkläder behöver du i regel inte bekymra dig för känsliga textilier. Du kan med andra ord förvara dina plagg ute i garaget utan att de skulle slitas eller förstöras. Motorcykelkläder är tillverkade för att tåla det mesta och det gäller även temperaturer och luftfuktighet.

Vårt tips är med andra ord att skapa en form av mc-garderob i garaget i nära anslutning till alla andra mc-prylar. Du bör dock se till att planera förvaringen för att garantera en praktisk mc-garderob där du enkelt kan hänga in och ställa undan ditt mc-ställ. Ett annat tips är att köpa allt du behöver till din mc-garderob på nätet. Då är du garanterad en smidig leverans och i många fall ett billigare pris än i de fysiska butikerna. Hos det populära online byggvaruhuset Buildor hittar du det mesta du kan tänkas behöva för att installera en praktisk mc-förvaring. Där kan du köpa allt från färdig inredning till rätt belysning.

Skötsel och underhåll

Du bör tänka på det faktum att det svenska mc-vädret inte alltid håller sams med vädergudarna. Det innebär att dina stövlar och motorcykelkläder ofta är blöta och skitiga när du parkerar hojen hemma på gården. Ett tips för att inte smutsa ner i onödan och dessutom som en bra underhållsrutin för dina kläder är att spola av med vatten. Du kan med andra ord ta fram trädgårdsslangen och spola rent både stövlar och ställ. Häng upp jacka och byxor på snabbtork i garaget (eller ute om vädret tillåter) och ställ stövlarna på tidningspapper för att torka. Tänk på att mc-stövlar ofta är tillverkade i naturligt material och du bör låta lädret vila mellan användningstillfällena. En tumregel är att låta stövlarna stå i 24-48 timmar innan de används på nytt.

Smart planering och förvaring

Att organisera din mc-garderob kan spara dig tid när du ska glida iväg på hojen. Har du ett större gäng halsdukar som du använder runt halsen kan du exempelvis märka en låda med just ”halsdukar”. Samma sak gäller för de tröjor du gillar att ha under mc-stället. Normalt sett är det behagligt att köra med ett mjukt underställ direkt mot kroppen. Tipset är att investera i ett par stycken för att slippa risken att plaggen är i tvätten när det är dags att ge sig iväg. När du ändå är igång med att organisera din mc-garderob i garaget kan du samtidigt göra detsamma med alla verktyg och skruvar! Två flugor i en smäll.

Leave a Comment

mts_howto