Viktigt med rätt utrustning

Förra veckan när jag skulle få ta del av min delgivning var det skönt att kunna sätta sig på hojen och hämta den. Köra motorcykel är något som jag sett fram emot

att få göra hela vintern. För mig är det som att livskvalitén höjs avsevärt de månaderna när man kan ta hojen överallt. Dock fick det mig att inse att jag måste uppdatera min utrustning då jag tydligen vuxit lite på bredden över vintern. Dessutom är all min utrustning ganska gammal nu, så det ska bli kul att investera i lite nya grejer. Det som jag har bestämt mig för i år är att endast handla saker online. Som ni kan läsa i tidigare inlägg så är det något jag kommit framtill, nämligen att det är mycket billigare att handla saker online när det kommer till motorcykelkläder och annan utrustning.

Jacka som är lätt att knäppa upp och ta av

För mig är det väldigt viktigt att ha en bra jacka som är enkel att knäppa upp när det blir varmt. En skinnjacka är ett givet val eftersom det skyddar bra och håller värmen när man kör i höga hastigheter. Det är även bra om det skulle börja regna eftersom man då väldigt enkelt stänger en med dragkedja, och skinnet suger inte åt sig vattnet.

Byxor som är sköna och bekväma

Utöver en bra jacka så måste man självklart ha bra byxor. Och för min del är det även skinn som gäller när det kommer till byxorna. Om olyckan skulle vara framme så är det väldigt viktigt att man har bra byxor med gärna inbyggda skydd i. Jag tycker alltid att man ska ta säkerheten på största allvar och jag betalar hellre lite extra för att få saker med bra kvalitet och hög säkerhet.

Hjälm som skyddar

På tal om säkerhet så är en hjälm alltid viktig att ha. Det är dessutom svensk lag på att man ska ha det. Nu kan man ju inte växa ur en hjälm, men eftersom jag ändå ska köpa nya saker så kände jag att det är lika bra med en ny hjälm. De kan ju tyvärr bli lite ofräscha när man har använt dem i x antal år. Dessutom är det alltid bra att ha extra hjälmar om det är någon som skulle vilja åka med.

Skor som är tåliga och regntäta

Till sist så är det väldigt viktigt att man har skor som sitter bra, är sköna, som är vattentäta och, för mig är det även viktigt, att de är snygga! Det här är kanske det enda som är lite svårt att köpa utan att verkligen prova först. Men många butiker online erbjuder fri retur om något inte passar.

Leave a Comment

mts_howto