Köra motocross – vilken utrustning behövs?

Alla som någon gång har funderat på att börja köra motocross har antagligen sett eller upplevt sporten tidigare. Motocross är en väldigt fartfylld sport som går ut på att med hjälp av en crossmotorcykel ta sig igenom en bana med olika hopp, hinder och terräng. Även om det är fruktansvärt roligt att köra motocross, kan det även vara väldigt riskfyllt. Här dånar man fram i en rasande fart och därför är utrustningen otroligt viktig.

Skydda i flera lager

Att ha på sig en snygg Canada Goose jacka är ett utmärkt alternativ för den som vill hålla sig varm under vintern. Jackan skyddar mot många minusgrader och är dessutom väldigt enkel att matcha med olika outfits. På crossbanan kommer du dock att behöva tänka på annan utrustning, utrustning som ibland inte alls är lika snygg (men dock nödvändig).

När man som nybörjare ska börja köra cross kan det vara svårt att veta hur mycket utrustning som verkligen behövs – och även vad som är viktigast. Man kan säga att utrustningen som du behöver kommer att bestå av två olika lager. Ett lager är ytterst och ett lager är närmast kroppen. Det lager som är närmast kroppen består av olika typer av skydd. Dessa kan i många fall liknas med de skydd som man, av föräldrarna, tvingades att ha på sig när man skulle lära sig åka inlines.

Det innersta lagret

Som tidigare nämnts består det innersta lagret av skyddsutrustning. Här kan det vara bra att satsa på ett par högkvalitativa armbågsskydd, men även axel- och bröstskydd är mycket viktiga. Utöver dessa två behöver du även se till att ha ett njurbälte och ett ryggskydd för att vara så säker som möjligt. Vi rekommenderar att man även satsar på ett knä- och benskydd, eftersom fordonet man framför inte skyddar den mänskliga kroppen på något vis.

Det yttersta lagret

Förutom en hel drös av olika typer av skydd så bör du även se till att ha rätt kläder på dig. Det betyder att du ska ha kläder som är specifikt framtagna för just cross. På huvudet bär du en crosshjälm, satsa även på ett par bra och snygga crossglasögon. På kroppen bär du en crosströja eller crossjacka, crosstövlar och crossbyxor. Det är en hel del utrustning som du kommer att behöva köpa in. Var därför inte rädd för att leta på sajter där du kan köpa kläderna begagnat. Det finns ett flertal av dessa saker som du mer än gärna kan köpa i andra hand. Vi rekommenderar dock att du alltid köper nytt när det kommer till hjälmen. Även om försäljaren menar att den är okrockad så kan man aldrig garantera detta. En krockad hjälm kan lätt spricka om den skulle ta emot ett fall, vilket i sin tur betyder att den inte kommer skydda ditt huvud.

Leave a Comment

mts_howto